FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEKS S MAROVIĆEM O BILATERALNIM ODNOSIMA I EUROINTEGRACIJAMA

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga saboraVladimir Šeks razgovarao je ponedjeljak s predsjednikom Srbije i CrneGore Svetozarom Marovićem, koji se nalazi u službenom posjetuHrvatskoj, o bilateralnim pitanjima i eurointegracijskim procesima,doznaje se iz službenog priopćenja.
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks razgovarao je ponedjeljak s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem, koji se nalazi u službenom posjetu Hrvatskoj, o bilateralnim pitanjima i eurointegracijskim procesima, doznaje se iz službenog priopćenja.

Predsjednik Sabora izrazio je zadovoljstvo što su odnosi dviju zemalja stabilni i u stalnoj uzlaznoj liniji, te istaknuo kako su nastavak dijaloga o svim otvorenim pitanjima i uspostava trajne suradnje važni za obje zemlje, ali i za stabilnost cijele regije.

U tom kontekstu, predsjednik Marović svoj je posjet ocijenio vrlo važnim zbog toga što je riječ o prvom posjetu predsjednika Srbije i Crne Gore Hrvatskoj, ali i zato što on znači nastavak kontinuiteta dobrih odnosa između dviju zemalja, stoji u priopćenju.

Oba su sugovornika naglasila da prošlost ne smije predstavljati opterećenje za razvoj međusobnih odnosa, već je iz prošlih događanja potrebno izvući pouke te jasno pokazati da obje države odlučno projektiraju svoj put u budućnost, dodaje se u saborskom priopćenju.

Prema istom izvoru, u okviru razgovora o eurointegracijskom procesu, predsjednik Marović čestitao je Hrvatskoj na dobivanju pozitivnog mišljenja Europske komisije, kao i izglednom dobivanju statusa kandidata u lipnju, istaknuvši kako je uspjeh Hrvatske ujedno i dobar primjer za ostale zemlje u regiji da postojano slijede put reformi i implementiraju zajedničke europske vrijednosti.

Šeks je svog sugovornika izvijestio o intenzivnim diplomatskim naporima koje Hrvatska poduzima prije donošenja odluke o statusu kandidata i datumu početka pregovora o pristupanju EU-u. Izrazio je pritom nadu da će se i Srbija i Crna Gora što prije uključiti u eurointegracijski proces, ocijenivši kako Europa ne može biti jedinstvena i stabilna ako i zemlje jugoistočne Europe nisu njezini ravnopravni dijelovi.

Dvojica dužnosnika su razmijenili stajališta i o postojećem stanju parlamentarne suradnje, zaključivši kako su obje zemlje zainteresirane za njezino produbljivanje, priopćeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙