FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Natječaj za razvoj i privatizaciju Sunčanog Hvara po modelu javno privatnog partnerstva bit će pripremljen za sedam dana, a rok natječaja trebao bi biti najmanje dva tjedna, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang nakon dodjele nagrada "Zlatna dionica". Nakon što prođe rok natječaja, Hrvatski fond za privatizaciju mora obraditi sve pristigle ponude i preporučiti Vladi odabir najboljeg ponuđača. Ako ostane jedan jedini ponuđač, onda će Hrvatski fond za privatizaciju odvagnuti kvalitetu njegove ponude i odlučiti da li Vladi predložiti potpis ugovora o javno-privatnom partnerstvu s fondom Quaestus Private Equity Partneri, kazao je Hebrang. Dodao je da bi rok natječaja trebao biti najmanje dva tjedna i iza toga slijedi još ocjena pristiglih ponuda, a ako neće biti nikakvih teškoća to bi se trebalo dovršiti u narednih mjesec dana.

ZAGREB - Rovinjska holding kompanija Adris grupa (bivši TDR) dobitnica je nagrade "Zlatna dionica 2003. godine", kao i nagrade za najbolju industrijsku dionicu u kategoriji ostalo te posebne nagrade za tržišnu kapitalizaciju za prošlu godinu. Tradicionalne nagrade - Zlatna dionica godine i nagrade najboljim dionicama u više kategorija na temelju ostvarenih rezultata na tržištu kapitala i ocjene stručnog žirija, dodijeljene su danas u Zagrebu u sklopu 9. financijskog foruma. Za zlatnu dionicu u raznim kategorijama bilo je nominirano ukupno 27 tvrtki koje su ispunile uvjete po aktivnosti na tržištu kapitala, a prema riječima ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića iduća bi godina trebala donijeti i više nominiranih i više nagrađenih. Istaknuo je da pozitivan avis i očekivano dobivanje statusa zemlje kandidata predstavljaju veliku šansu za hrvatsko gospodarstvo u smislu stvaranja konkurentnog gospodarstva sposobnog za nastup na europskom i svjetskom tržištu.

ZAGREB - Državno odvjetništvo i policija prikupljaju obavijesti o sutkinji zagrebačkog Općinskog suda te zagrebačkom odvjetniku, za koje se sumnja da su počinili više kaznenih djela, doznaje se danas u Općinskom državnom odvjetništvu. U priopćenju zagrebačke općinske državne odvjetnice Vesne Abramović stoji da je državno odvjetništvo u suradnji sa zagrebačkom policijom i MUP-om jučer počelo prikupljati potrebne obavijesti zbog sumnje da su sutkinja zagrebačkog Općinskog suda i jedan odvjetnik počinili "više kaznenih djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti". U telefonskom razgovoru za Hinu Vesna Abramović je potvrdila da se protiv sutkinje i odvjetnika prikupljaju obavijesti zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja i prijevare.

ZAGREB - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) potvrdio je danas mu je nakon dovršene istrage, dostavljen kazneni predmet protiv Hrvoja Petrača i drugih zbog kažnjivih djela udruživanja za počinjenje kažnjivih djela i otmice Tomislava Zagorca, sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca. Ured će u "zakonskom roku" odlučiti hoće li protiv osumnjičenika za otmicu Zagorčeva sina podignuti optužnicu ili će zatražiti dodatnu istragu, navodi USKOK. Istražni sudac zagrebačkoga Županijskog suda Zoran Luburić jučer je izvijestio da je zaključio istragu tog slučaja, u kojoj su ispitana 22 svjedoka.

OSIJEK - Studenti Visoke učiteljske škole, koja djeluje u okviru osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, od danas ispite mogu prijavljivati SMS porukama, što je jedinstven projekt u Hrvatskoj, istaknula je na predstavljanju projekta dekanica Margita Pavleković. Program su izradili profesori Visoke učiteljske škole Miroslav Katić i Saša Duka i, kako su istaknuli, vrlo je jednostavan i siguran. Potrebno je poslati SMS poruku, bez razmaka, koja sadržava matični broj građana, matični broj studentskog indeksa, SMS šifru kolegija, SMS šifru ispitivača, te datum ispita.

ZAGREB - Protiv 20-godišnjeg Marka Vukovića osumnjičenog da je u subotu na zagrebačkom Jarunu ubio specijalnog policajca Gorana Komaricu danas je pokrenuta istraga, a određen mu je i jednomjesečni pritvor, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu. U saslušanju kod istražne sutkinje Vande Senta on se kao i prilikom prvog saslušanja, prije dva dana, branio šutnjom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙