FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKA: POKRENUT ISTRAŽNI POSTUPAK PROTIV NAPADAČA NA SCHROEDERA

BERLIN, 20. svibnja 2004. (Hina) - Državno odvjetništvo u Mannheimupokrenulo je istražni postupak protiv nezaposlenog učitelja, koji je uutorak navečer, na predizbornom skupu Socijaldemokratske strankeNjemačke (SPD) u Mannheimu, ošamario njemačkog kancelara GerhardaSchroedera.
BERLIN, 20. svibnja 2004. (Hina) - Državno odvjetništvo u Mannheimu pokrenulo je istražni postupak protiv nezaposlenog učitelja, koji je u utorak navečer, na predizbornom skupu Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) u Mannheimu, ošamario njemačkog kancelara Gerharda Schroedera.

Kako je priopćeno u četvrtak, njemu se predbacuje nanošenje tjelesnih ozljeda te uvreda, za što je predviđana novčana kazna ili zatvor da jedne godine. Pravne korake su najavili i gradska podružnica SPD-a u Mannheimu te mannheimski gradonačelnik.

Pedesetdvogodišnji počinitelj je nakon saslušanja pušten na slobodu. Stranačko vodstvo je napadača, koji se tek od početka ove godine nalazi u SPD, izbacilo iz stranke. Sam kancelar Schroeder nije pretrpio nikakve posljedice od udarca te je nastavio s programom skupa.

Napad na kancelara pokrenuo je raspravu oko sigurnosti visokih političara. Kako javljaju mediji, Njemačka pogranična služba (BKA), čiji se pripadnici brinu za sigurnost kancelara, najavila je internu istragu protiv tjelohranitelja koji su te večeri bili na dužnosti. Glasnogovornica BKA Vetter je istodobno izjavila da je najnoviji slučaj pokazao da je, unatoč tomu što su osobni čuvari reagirali vrlo brzo, stopostotna zaštita nemoguća.

Vladin glasnogovornik Bela Anda je priopćio da posljednji incident neće imati posljedica na sadašnji sigurnosni koncept koji se zasniva na principu "ravnoteže između blizine i udaljenosti" kada su u pitanju javni nastupi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙