FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Prozvani članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva dogradonačelnik Milan Bandić te Zvonimir Šostar, Slavko Kojić i Ladislav Prežigalo danas su demantirali i ocijenili neargumentiranom jučerašnju izjavu za medije udruge Partnerstvo za društveni razvoj i Munira Podumljaka u kojoj ih optužuju za korupciju te najavili da će tražiti zaštitu putem odvjetnika. Bandić je na konferenciji za novinare ocijenio da je takozvano razotkrivanje koruptivnih radnji izvjesnog Partnerstva za društveni razvoj "vrhunac neviđene hajke usmjerene na njegovu diskreditaciju". Ta udruga je jučer izvjestila o "ogromnom broju nepravilnosti i zloporaba" i iznijela slučajeve koji "opisuju način djelovanja određenih moćničkih krugova u okviru Gradskog poglavarstva". Pritom su naveli pritužbe na nesavjesnu kupoprodaju Hotela "Park" i zgarde Crvenog križa na Jarunu, koje je Milan Bandić danas odbacio.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić potpisali su danas "Sporazum o provedbi programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja u 2004. u dijelu malog i srednjeg poduzetništva". Ujedno su predstavili programe kojima bi se razvojačenim hrvatskim braniteljima pomoglo u pokretanju vlastitog posla ili lakšem zapošljavanju. Kosor je rekla da su ciljana skupina ovih mjera nezaposleni hrvatski branitelja, kojih je po posljednjim podatcima 27 057, te nezaposlena djeca poginulih, zatočenih i nestalih branitelja, a poticajne mjere mogu koristiti i druge fizičke i pravne osobe, koje zapošljavaju osobe iz ove skupine.

ZAGREB - Željeli bismo da javna glasila budu što objektivniji informatori naše javnosti i da vrednuju događaje s obzirom na to koliko su prisutni u javnosti i izražavaju život građana, izjavio je zagrebački nadbiskup kardinal Jopsip Bozanić za današnjeg susreta s glavnim urednicima i novinarima hrvatskih medija. Glede neradne nedjelje kardinal je opetovao kako je to bila građanska inicijativa. "Sada su na potezu Vlada i Sabor", rekao je, dometnuvši kako je nakon odluke Ustavnoga suda nastao vakum, ali sada je odgovornost na vlasti da građanima ponudi primjeren zakon.

RIJEKA - U akciji talijanske policije, pokrenutoj danas u zoru protiv lanca krijumčara kokaina iz Hrvatske na tršćansko područje, danas je na području Trsta uhićeno 13 osoba, od kojih četvero njih na djelu, stoji u izvješću talijanske policije danas upućenom riječkom dnevniku na talijanskom jeziku "La voce del popolo". U priopćenju stoji da je uhićenje rezultat jednogodišnje akcije praćenja tog lanca tijekom kojega je prisluškivano više od 90.000 telefonskih razgovora te su obavljene akcije praćenja određenih osoba. Ističe se da je time definitivno prekinut taj lanac. Glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Mirjana Kulaš izvijestila je da se na području te Policijske uprave danas provode istražne radnje vezane uz ovo prekidanje lanca te da se ne može potvrditi informacija o uhićenju desetak osoba na području Rijeke.

ZAGREB - Državni hidrometeorološki zavod smatra da se sustav obrane od tuče u Hrvatskoj ne bi trebao provoditi i financirati iz državnog proračuna, jer analize Svjetske meteorološke organizacije i drugih međunarodnih institucija ukazuju na neopravdanost, pa čak i štetnost sustava obrane od tuče. Ravnatelj Državni hidrometeorološki zavod Branko Gelo rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako se nada da će Vlada do idućeg proračuna taj problem riješiti, a dotad će se obrana od tuče provoditi prizemnim generatorima, jer su rakete neispravne.

ZAGREB - Podružnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Državnom hidrometeorološkom zavodu osudila je danas izjave ravnatelja Državnog hidrometeorološkog zavoda Branka Gele kao "još jedan njegov pokušaj dezinformiranja javnosti u cilju ukidanja obrane od tuče u Hrvatskoj". Taj Sindikat smatra da nije istina da djelovanje obrane od tuče povećava štete od tuče, već obratno - smanjuje se broj dana s tučom, kao i štete od tuče, što su potvrdili rezultati istraživanja stručnjaka Državnog hidrometeorološkog zavoda iz 2002. godine. Također, demantiraju da zemlje Europske unije nemaju organiziranu obranu od tuče.

POŽEGA - U Osnovnoj školi Vilima Korajca u Kaptolu nedaleko od Požege jučer se dogodio težak incident u kojemu je otac učenika brutalno pretukao nastavnika tjelesnog odgoja, o čemu je danas izvijestila Policijska uprava požeško-slavonska. Otac učenika šestog razreda Pero Grgić brutalno je na radnome mjestu pretukao nastavnika tjelesnog odgoja Zdravka Vrankovića opravdavajući to neprimjerenim ponašanjem nastavnika prema njegovu sinu. S teškim ozljedama glave nastavnik je zadržan na liječenju u požeškoj bolnici. Policija će protiv Grgića podnijeti kaznenu i prekršajnu prijavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙