FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEBRANG DEMANTIRAO INFORMACIJU HTV-A O SUNČANOM HVARU

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Andrija Hebrangdemantirao je danas informaciju objavljenu u sinoćnjem Dnevniku HTV-ao ukidanju sudske zabrane prodaje dionica Sunčanog Hvara.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang demantirao je danas informaciju objavljenu u sinoćnjem Dnevniku HTV-a o ukidanju sudske zabrane prodaje dionica Sunčanog Hvara.

Objavljena je neistina i prenesen samo prvi dio rečenice iz rješenja Visokog trgovačkog suda o ukidanju blokade raspolaganja dionicama Sunčanog Hvara, što je u Dnevniku interpretirano kao ukidanje zapreke da se ide u prodaju te tvrtke, kazao je Hebrang na početku sjednice Vlade.

Prenoseći u cijelosti tu rečenicu, Hebrang je kazao da je Visoki trgovački sud riješio da se ukida rješenje zagrebačkog Trgovačkog suda i da se predmet vraća prvostupanjskom sudu na ponovni postupak. To znači da odluka nije pravomoćna i ne može na bilo koji način utjecati na proceduru, istaknuo je.

Potpredsjednik Vlade kazao je da je sinoć zatražio demanti te informacije u istoj emisiji, ali mu je to odbijeno. Gledatelji imaju pravo na istinitu informaciju na javnoj televiziji koju plaćaju i kojoj su dali da ne plaća PDV, poručio je Hebrang.

Napominje da je sudska zabrana prodaje dionica Sunčanog Hvara (koju je pokrenuo fond Pleter) tek jedan u nizu problema u Sunčanom Hvaru.

Premijer Ivo Sanader više je puta ponovio da Vlada nije donijela nikakvu odluku o Sunčanom Hvaru, osim što je zadužila Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da u suradnji s Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatskim fondom za privatizaciju i Središnjim državnim uredom za upravljanje državnom imovinom da pripremi dokumentaciju za moguću odluku Vlade o javno-privatnom partnerstvu s fondom Quaestus.

"Nema odluke, još nije donesena, osim da se pripremi dokumentacija za moguću odluku Vlade", kazao je.

Sanader ističe da Vlada ni u jednom trenutku nije odradila ništa što bi bilo štetno za Sunčani Hvar, nije donijela nikakvu odluku unatoč želji, pritisku radnika i građana Hvara, i dobre volje investitora. Radnici, dodaje, žele da se što prije riješi agonija Sunčanog Hvara.

Vlada je na sjednici 5. svibnja donijela odluka kojom je zadužila navedena ministarstva da pripreme dokumentaciju za model javno-privatnog partnerstva s fondom Quaestus koji vodi bivši ministar financija Borislav Škegro.

Nije riječ ni o kakvoj privatnoj osobi, nije riječ o Borislavu Škegri, on vodi taj fond, a vlasnici fonda su Privredna banka Zagreb, Našicecement, Atlantska plovidba, Jamnica, Lura, Fima i Croatia osiguranje, kazao je.

Sanader je istaknuo da je Vlada na temelju poziva na javno-privatno partnerstvo sa sjednice u Rijeci već dobila nekoliko ponuda.

Inicijativa o javno-privatnom partnerstvu nije supstitut privatizacije, kazao je, poručujući da privatizacija ide svojim tijekom i da Vlada ostaje pri svojoj želji da HFP u idućih 15-18 mjeseci proda udjele države u svim tvrtkama u kojima država nije većinski vlasnik, tvrtke u kojima ima do 50 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙