FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Radovan Karadžić i dalje u Udruzi doktora medicine

BANJA LUKA, 22. prosinca 2005. (Hina) - Članovi Udruge doktora medicineRepublike Srpske i danas su haški optuženik Radovan Karadžić, njegovasupruga Ljiljana Zelen-Karadžić i kćerka Sonja, izvješćuju u četvrtakbanjalučke "Nezavisne novine" koje navode kako su tim povodom nedavnou Banjoj Luci boravili i haški istražitelji.
BANJA LUKA, 22. prosinca 2005. (Hina) - Članovi Udruge doktora medicine Republike Srpske i danas su haški optuženik Radovan Karadžić, njegova supruga Ljiljana Zelen-Karadžić i kćerka Sonja, izvješćuju u četvrtak banjalučke "Nezavisne novine" koje navode kako su tim povodom nedavno u Banjoj Luci boravili i haški istražitelji.

Predsjednik Udruge doktora medicine RS prof. dr. Duško Vasić potvrđuje kako je 13. prosinca zbog toga održana i posebna sjednica Udruge.

"Donijeli smo određene zaključke i o tome postoji izvještaj", rekao je Vasić za "Nezavisne novine", odbijajući detaljnije pojasniti o kakvim je zaključcima riječ te da li će Karadžić biti isključen iz njihova članstva.

Kratka informacija o ovom slučaju iznesena je i na sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku Narodne skupštine RS, ali to skupštinsko tijelo nema nikakve ingerencije nad Udrugom doktora medicine.

Ministar zdravlja i socijalne skrbi RS Ivo Komljenović ustvrdio je kako ne zna da se Karadžić nalazi na spisku članova Udruge doktora medicine, niti da su tu organizaciju posjetili haški istražitelji.

"Nezavisne novine" su nedavno objavile kako je dr. Radovan Karadžić tek 31. studenog 2001. godine odjavljen iz Fonda mirovinsko-invalidskog osiguranja RS, što je učinio njegov poslodavac, tadašnje Predsjedništvo Republike Srpske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙