FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar RS: Del Ponte "načelno zadovoljna suradnjom s RS"

BANJA LUKA, 6. prosinca 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslovaRepublike Srpske (RS) Darko Matijašević izvijestio je u utoraknovinare da je glavna tužiteljica Haškoga tribunala Carla del Ponte"načelno zadovoljna " suradnjom i aktivnostima koje RS provodi usuradnji s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu.
BANJA LUKA, 6. prosinca 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (RS) Darko Matijašević izvijestio je u utorak novinare da je glavna tužiteljica Haškoga tribunala Carla del Ponte "načelno zadovoljna " suradnjom i aktivnostima koje RS provodi u suradnji s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu.

"Glavna tužiteljica nam je (u ponedjeljak) tijekom susreta u Haagu kazala da je RS na ovom planu učinila značajan napredak ali je prenijela i stajalište da RS mora ustrajati na tim aktivnostima kako bi se osigurala puna suradnja s Tribunalom", kazao je Matijašević.

On je naglasio da Haški tribunal zahtijeva "potpuno izvršavanje svih obveza" što se može ispuniti "samo procesuiranjem svih osoba s javne optužnice".

Ministar unutarnjih poslova Darko Matijašević i ravnatelj policije Republike Srpske Dragomir Andan u ponedjeljak su boravili u redovitom radnom posjetu Haškom tribunalu gdje su razgovarali s glavnom tužiteljicom i istražiteljima Tribunala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙