FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Castro primio novog bolivijskog predsjednika

HAVANA, 30. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Kubanski predsjednikizrazio je u petak dobrodošlicu novoizabranom bolivijskom predsjednikuEvu Moralesu koji je u Havanu došao razgovarati o političkoj igospodarskoj suradnji.
HAVANA, 30. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Kubanski predsjednik izrazio je u petak dobrodošlicu novoizabranom bolivijskom predsjedniku Evu Moralesu koji je u Havanu došao razgovarati o političkoj i gospodarskoj suradnji.

Ozareni je Castro Moralesa na aerodromu dočekao sa širokim osmjehom. Dvojica predsjednika dugo se već poznaju.

"Čini se da se zemljovid mijenja, no moramo biti oprezni", rekao je Castro novinarima prije nego li su dvojica muškaraca ušla u crnu limuzinu".

Kao deklarirani socijalist, Morales je izabrao Kubu za prvi posjet nakon izbora na kojima je prije dva tjedna odnio premoćnu pobjedu.

"Kubanci će pružiti Boliviji najveću moguću pomoć na području zdravstva i obrazovanja, kao i svaku drugu pomoć, kao što su to učinili u slučaju Venezuele kada je Hugo Chavez postao predsjednik", rekao je jedan latinoamerički diplomat.

U priopćenju vlade pozdravljen je dolazak Moralesa koji je na Kubu stigao dan prije obilježavanja 47. godišnjice kubanske revolucije koja je na vlast 1.siječnja 1959. god. dovela Fiedela Castra.

"Prisutnost druga Moralesa na Kubi naš narod ispunjava zadovoljstvom. To je važan poticaj jačanju međusobnog prijateljstva i suradnje između kubanske vlade i buduće bolivijske vlade", stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙