FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska preuzela nadzor nad zračnim prostorom baltičkih zemalja

VILNIUS, 30. prosinca 2005. (Hina) - Poljska je u ponedjeljak postalaprva bivša komunistička zemlja koja je za NATO preuzela nadzor zračnogprostora baltičkih zemalja, a tu je dužnost preuzela od američkihvojnih snaga na ceremoniji održanoj u Litvi.
VILNIUS, 30. prosinca 2005. (Hina) - Poljska je u ponedjeljak postala prva bivša komunistička zemlja koja je za NATO preuzela nadzor zračnog prostora baltičkih zemalja, a tu je dužnost preuzela od američkih vojnih snaga na ceremoniji održanoj u Litvi.

"Vjerujem da će to biti uspješna misija. Poljski piloti nadziru vlastiti zračni prostor i dobro su upoznati s tom zadaćom. Isto tako dobro poznaju čitavu regiju", rekao je novinarima litvanski ministar obrane Gediminas Kirkilas na kraju ceremonije koja se održala u zračnoj bazi Zokniani, na sjeveru zemlje.

Četiri lovca Mig 29 i oko 70 pripadnika poljskih vojnih snaga biti će stacionirano u Litvi. Dva zrakoplova prilagođena normama NATO-a u bazu u Zokniani stigla su u četvrtak, dok će dva preostala stići u petak.

Poljska ovu dužnost od SAD-a preuzima na rok od tri mjeseca nakon čega će je krajem ožujka predati Turskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙