FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: ravnateljica tjerala zaposlenike da kuhaju za druge vrtiće

ZAGREB, 30. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačka policija kriminalističkije obradila 51-godišnju bivšu ravnateljicu dječjeg vrtića "Medvešćak"u Voćarskoj ulici zbog sumnje da je zaposlenike vrtića tjerala daizvan opisa poslova kuhaju u restoranu, a tople obroke prodavala jedrugim vrtićima i prisvajala novac.
ZAGREB, 30. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačka policija kriminalistički je obradila 51-godišnju bivšu ravnateljicu dječjeg vrtića "Medvešćak" u Voćarskoj ulici zbog sumnje da je zaposlenike vrtića tjerala da izvan opisa poslova kuhaju u restoranu, a tople obroke prodavala je drugim vrtićima i prisvajala novac.

Policija je danas izvijestila da bivšu ravnateljicu sumnjiči da je od 1997. do 2000. naređivala zaposlenicima u praonici i dostavljačima da rade u restoranu, te im je od rujna 2000. do listopada 2001. nalagala da za potrebe drugih dječjih vrtića kuhaju tople obroke.

Za te je usluge primala novčanu naknadu koju nije polagala na račun vrtića već je za sebe zadržala ukupno oko 15 tisuća kuna.

Protiv osumnjičene, koja se tereti za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, podneseno je posebno izvješće zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Policija je izvijestila i da je kazneno prijavila 29-godišnjaka koji je, namjerno se zabivši svojim u njihov automobil, u opasnost doveo živote 16-godišnjakinje i 21-godišnjaka.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da se osumnjičeni 15. prosinca oko 23 sata u jednom kafiću na Ferenčici posvađao sa spomenutim 21-godišnjakom koji je potom izašao iz kafića i zajedno s maloljetnom djevojkom automobilom krenuo prema Dubravi.

No, osumnjičeni ih je pratio u svom automobilu i kada su ga primijetili počeli su bježati, ali ih je 29-godišnjak sustigao pred ulaskom u policijsku postaju Dubrava i "mercedesom" se zaletio u njihov "golf".

Ipak, 21-godišnjak je uspio uvesti automobil u dvorište postaje gdje je zatražio intervenciju policije, dok je osumnjičeni pobjegao, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙