FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povećan izvoz njemačke kemijske industrije

FRANKFURT, 7. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Izvoz njemačke kemijskeindustrije porastao je u trećem tromjesečju na godišnjoj razini osamposto, objavio je u srijedu Savez njemačke kemijske industrije (VCI),dodavši kako ta industrija ubire profite od zatvaranja suvišnih pogonai smanjenja broja radnika.
FRANKFURT, 7. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Izvoz njemačke kemijske industrije porastao je u trećem tromjesečju na godišnjoj razini osam posto, objavio je u srijedu Savez njemačke kemijske industrije (VCI), dodavši kako ta industrija ubire profite od zatvaranja suvišnih pogona i smanjenja broja radnika.

Njemačka kemijska industrija bilježi brzi napredak pa će proizvodnja na razini cijele godine vjerojatno porasti za šest posto u odnosu na 2004. Promet bi zahvaljujući višim cijenama trebao porasti na ukupno 152 milijarde eura, najavljuje VCI.

Sljedeće će godine rast biti umjereniji pa bi proizvodnja trebala biti povećana za 2,5 posto a promet 3,5 posto, prognozirali su ekonomisti udruženja njemačke kemijske industrije.

"Ove je godine proizvodnja u kemijskoj industriji u Njemačkoj osjetno bolja nego u većini ostalih europskih zemalja. Restrukturiranje provedeno u sektoru proteklih godina počelo je donositi priželjkivane plodove pa je konkurentnost poboljšana, preveliki kapaciteti smanjeni, realizirani programi smanjenja troškova a produktivnost osjetno poboljšana", objašnjava VCI navedene rezultate.

Izvoz njemačke kemijske industrije dosegnuo je u trećem tromjesečju vrijednost 20 milijardi eura a glavni je motor takvih rezultata potražnja za kemikalijama u ostatku Europe, ističe udruženje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙