FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mel Gibson planira miniseriju o preživjelima iz holokausta

LOS ANGELES, 7. prosinca 2005. (Hina/AP) - Mel Gibson razbuktao jestrasti svojim filmom "Pasija", a mogao bi to učiniti ponovno snajnovijim projektom, televizijskim filmom o preživjelima izholokausta.
LOS ANGELES, 7. prosinca 2005. (Hina/AP) - Mel Gibson razbuktao je strasti svojim filmom "Pasija", a mogao bi to učiniti ponovno s najnovijim projektom, televizijskim filmom o preživjelima iz holokausta.

Gibsonova tvrtka Con Artist Productions priprema "Flory", utemeljen na istinitoj ljubavnoj priči nizozemske Židovke Flory Van Beek i njezina nežidovskog mladića koji ju je skrivao od nacista.

Gibsonov angažman u projektu već je uzbudio mnoge jer su kritičari smatrali da "Pasija" sadrži antisemitske elemente, što je Gibson opovrgao. Gibsonov otac je, pak, navodno izjavio da holokausta nije bilo.

"Povezivanje Gibsonova imena s filmom razlog je za zabrinutost", rekao je Rafael Medoff, direktor Instituta za istraživanje holokausta David S. Wyman u Melrose Parku u Pennsylvaniji, i autor godišnjeg istraživanja o negiranju holokausta.

"Mora jasno pokazati da odbacuje negiranje holokausta te da razumije da holokaust nije bio tek jedna u nizu strahota u Drugom svjetskom ratu", zaključio je Medoff.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙