FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen Integrirani informacijski sustav Hitne pomoći

KARLOVAC, 28. prosinca 2005. (Hina) - Karlovački Dom zdravlja, Hitnamedicinska pomoć i Karlovačka županija danas su pustili u radIntegrirani informacijski sustav Hitne medicinske pomoći, vrijedanmilijun i 260 tisuća kuna.
KARLOVAC, 28. prosinca 2005. (Hina) - Karlovački Dom zdravlja, Hitna medicinska pomoć i Karlovačka županija danas su pustili u rad Integrirani informacijski sustav Hitne medicinske pomoći, vrijedan milijun i 260 tisuća kuna.

Sustav omogućava bržu i kvalitetniju medicinsku pomoć - vezu s korisnicima i vezu sa specijalističkim timovima u bolnici pri dolasku pacijenata.

Voditeljica Hitne medicinske pomoći (HMP) Maja Grba Bujević rekla je da takav cjelovit sustav veza nema za sada nitko drugi u Hrvatskoj.

Timove HMP-a u svakom će se trenutku putem sustava, čim pacijenti dojave svoju adresu, moći digitalno pratiti. Iz zgrade Hitne pomoći, gdje je sustav smješten, pomagat će se vozilu na putu do dojavljene lokacije, primat će se slika s mjesta intervencije sa svim postupcima i parametrima tijekom pružanja pomoći u transportu.

"Hitna će biti dostupnija, brža i učinkovitija, a za sada će podatke o stanju pacijenata moći primati samo Klinička bolnica Dubrava u Zagrebu", rekla je Grba Bujević.

S vremenom će se na sustav priključiti i domovi zdravlja u Dugoj Resi, Ogulinu, Slunju i Ozlju te će se ostvariti pretpostavke da liječnički timovi bolnica u Karlovcu i u Ogulinu mogu također pratiti tijek intervencija i pripremiti se za najbolju specijalističku pomoć pri dolasku pacijenata.

"To znači da će dežurni liječnici, prije nego im pacijenti dođu, znati stanje plinova u krvi, zasićenost kisikom, EKG nalaz i drugo", rekla je Grba Bujević.

Integrirani informacijski sustav HMP-a financirala je Karlovačka županija iz sredstava za decentralizirane djelatnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙