FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljekarnička komora o isporuci ortopedskih pomagala

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska ljekarnička komoraupozorila je danas da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO),prema nacrtu akata o ugovaranju za 2006., ne namjerava isporukuortopedskih pomagala povjeriti ljekarnama već drugim fizičkim ipravnim osobama, dok će s ljekarnama ugovarati samo opskrbulijekovima.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska ljekarnička komora upozorila je danas da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO), prema nacrtu akata o ugovaranju za 2006., ne namjerava isporuku ortopedskih pomagala povjeriti ljekarnama već drugim fizičkim i pravnim osobama, dok će s ljekarnama ugovarati samo opskrbu lijekovima.

Naime, u nacrt akata o ugovaranju HZZO je ugradio odredbu da će isporuku medicinskih proizvoda ugovarati s "isporučiteljima", a među "ugovornim isporučiteljima" nisu ljekarne, navodi se u priopćenju Komore.

"HZZO tim promjenama namjerava omogućiti da medicinske proizvode isporučuju fizičke i pravne osobe koje ne ispunjavaju propisane zakonske uvjete, ali s kojima oni žele sklopiti ugovor o isporuci, pravdajući se da će time napraviti uštedu".

Takvim postupkom, ističu u Ljekarničkoj komori, HZZO ugrožava prava i zdravlje pacijenata, jer će im medicinske proizvode isporučivati nestručne osobe bez potrebnog znanja, davanja stručnih uputa i mogućnosti pravilne isporuke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙