FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Osijek pokreće projekt stanogradnje s nizozemskim ulagačima

OSIJEK, 16. prosinca 2005. (Hina) - Grad Osijek pokrenuo je, u suradnjis nizozemskim partnerima, projekt izgradnje stanova, kojim se, uzpovećanje standarda života u gradu, po prvi put nakon više desetljećanamjerava sustavno izgraditi i urediti jedno veće gradsko područje,doznaje se u Gradskom i Županijskom poglavarstvu.
OSIJEK, 16. prosinca 2005. (Hina) - Grad Osijek pokrenuo je, u suradnji s nizozemskim partnerima, projekt izgradnje stanova, kojim se, uz povećanje standarda života u gradu, po prvi put nakon više desetljeća namjerava sustavno izgraditi i urediti jedno veće gradsko područje, doznaje se u Gradskom i Županijskom poglavarstvu.

Iako su prvi kontakti ostvareni prije nekoliko godina, nakon promjene lokalne vlasti intenzivirani su razgovori s nizozemskom tvrtkom "Iktus", o različitim oblicima nizozemskih ulaganja u Osijeku.

S tom je tvrtkom te s jednom od najjačih nizozemskih korporacija za socijalnu stanogradnju "Ymerom" potpisano i pismo namjere o projektu zajedničke izgradnje stanova na području Osijeka, ističe član osječkog Gradskog poglavarstva i pročelnik županijskoga Zavoda za prostorno uređenje Oliver Grigić.

Po njegovim riječima riječ je o projektu koji bi trebao označiti drugačji oblik stanogradnje od dosadašnjih, u vidu javno-privatnoga partnerstva, kojim bi se, nakon dugo vremena, planski i sustavno, na većoj površini pristupilo izgradnji novog dijela grada

Napomenuo je kako su nizozemski partneri obišli nekoliko gradskih lokacija te kako se najzanimljivijim čini područje oko umjetnog jezera (bajera) u osječkom naselju "Jug 2", koje po svojem prirodnom ambijentu podsjeća na slična područja u Nizozemskoj.

Riječ je o površini na kojoj će, novim generalnim urbanističkim planom, biti omogućena izgradnja stambenih objekata, a trenutačno se dogovora posjet zainteresiranih nizozemskih ulagača, koji bi trebao uslijediti krajem siječnja iduće godine, tijekom kojeg bi se napravile prve urbanističke analize o tipu gradnje, mogućem broju stambenih jedinica te definirali potencijalni prateći sadržaji, poput igrališta, parkirališta i drugih javnih objekata, kazao je Grigić.

Govoreći o mogućim modelima ulaganja kazao je kako će grad "participirati sa zemljištem te vjerojatno izgradnjom infrastrukture, a zauzvrat dobiti vlasništvo nad određenim brojem stambenih jedinica, koje će pridodati svome stambenom fondu za rješavanje socijalne politike i podizanje kvalitete života u gradu". Dodao je kako će se o odnosu ulaganja i učincima još razgovarati s nizozemskim ulagačima.

Napomenuo je kako suradnja s nizozemskim partnerima može biti i proširena budući da tvrtka "Iktus" ima kontakte s ulagačima koji su zainteresirani za izgradnju nadzemnih ili podzemnih garaža te stambeno-poslovnih objekata na većim površinama.

(Hina) xivuc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙