FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija niječe eksploziju nedaleko od nuklearke

ST. PETERSBURG, 16. prosinca 2005. (Hina/AP) - Mlaz rastopljenog metalakoji je izletio iz jedne talionice, nedaleko ruske od nuklearneelektrane Lenjin, usmrtio je jednog radnika i ozbiljno ranio dvadruga, no državna agencija za nuklearnu energiju Rosenergoatom je upetak istaknula kako je razina radijacije normalna.
ST. PETERSBURG, 16. prosinca 2005. (Hina/AP) - Mlaz rastopljenog metala koji je izletio iz jedne talionice, nedaleko ruske od nuklearne elektrane Lenjin, usmrtio je jednog radnika i ozbiljno ranio dva druga, no državna agencija za nuklearnu energiju Rosenergoatom je u petak istaknula kako je razina radijacije normalna.

Nesreća se dogodila u četvrtak nedaleko od nuklearne elektrane Lenjin koja se nalazi u gradu s ograničenim pristupom Sosnovi Boru, od Moskve udaljenom 600 km.

Rosenergoatom je u izjavi za javnost incident prvotno nazvao eksplozijom, a nakon nekoliko sati se predomislio te ga nazvao "mlazom".

Taj je događaj privukao pažnju na ono što ekolozi zovu nekontroliranim operacijama u pogonima koji su locirani na osjetljivim područjima.

Ministarstvo za izvanredna stanja je priopćilo je kako su dvojica ranjenih zadobili opekline trećeg stupnja po cijelom tijelu, dok je Juri Lameko (33) u petak ujutro umro od posljedica eksplozije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙