FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Židovski naseljenici podigli ilegalna naselja na Zapadnoj obali

JERUZALEM, 27. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Židovski naseljenicipodigli su 13 improviziranih naselja na Zapadnoj obali u utorak uokviru kampanje kojom žele pokazati svoju snagu i nakon izraelskogpovlačenja iz pojasa Gaze, rekla je glasnogovornica.
JERUZALEM, 27. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Židovski naseljenici podigli su 13 improviziranih naselja na Zapadnoj obali u utorak u okviru kampanje kojom žele pokazati svoju snagu i nakon izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze, rekla je glasnogovornica.

Izrael treba ukloniti desetke naselja na Zapadnoj obali koja vlada nije službeno autorizirala u od SAD-a podržanom planu postizanja mira s Palestincima, no Izrael to nije učinio.

Datya Yitzhaki, bivša naseljenica s područja Gaze i glasnogovornica organizacije naseljenika Zemlja vjernih Izraelu, rekla je da su stotine mladih počele graditi drvene i kamene kuće i postavljati šatore u blizini desetak starijih naselja.

"Namjeravamo se na njima širiti i graditi, izgradit ćemo ono što je uništeno i pokazati da će se naseljavanje nastaviti", rekla je.

Izvor iz izraelske vojske rekao je da vojska to smatra prosvjedom i da su naseljenici rekli da će na kraju otići.

Nabil Abu Rdainah, glasnogovornik palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa, rekao je da "aktivnosti naseljavanja ozbiljno štete palestinskim nastojanjima da zadrže mir". Rdainah je pozvao Izrael "da prekine te aktivnosti i ukloni naselja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙