FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Zimski uvjeti na Ćićariji i području Buja

ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Snijeg pada posvuda u unutrašnjostii zadržava se na kolniku, pa je za sva vozila obavezna zimska oprema,a u cijelome Gorskom kotaru i većem dijelu Like vrijedi zabrana vožnjekamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom, javio je HAK.
ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Snijeg pada posvuda u unutrašnjosti i zadržava se na kolniku, pa je za sva vozila obavezna zimska oprema, a u cijelome Gorskom kotaru i većem dijelu Like vrijedi zabrana vožnje kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom, javio je HAK.

Za njih je još uvijek zatvorena i dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice. Ostali teretnjaci moraju na barem jednu pogonsku osovinu montirati lance za snijeg. Od Kikovice do tunela Tuhobić promet usporava i jak bočni vjetar.

Zabrana za prikoličare i tegljače vrijedi na: D3 Zdihovo-Kupjak D32 Prezid-Mrkopalj D501 Oštrovica-Meja D23 Senj-Žuta Lokva-Jezerane D1 Karlovac-Plitvice-Klapavice D25 Korenica-Gospić D42 Saborsko-Selište D52 Borje-Vrhovine D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo D522 Udbina-Lovinac Svi ostali smiju voziti ovim cestama, ali samo sa zimskom opremom.

Ceste su posute, a djelatnici zimskih službi čiste ih bez prestanka.

Na Ćićariji, tj. na staroj cesti preko Učke, i na području Buja, zbog snijega su proglašeni zimski uvjeti - i tamo je zimska oprema obavezna za sva vozila. U ostatku Istre, te u Dalmaciji promet usporava kiša.

Vozači teretnih vozila na putu prema graničnim prijelazima Rupa i Pasjak neka odgode putovanje, jer ih policija isključuje iz prometa prije graničnih prijelaza, zbog zimskih uvjeta u Sloveniji, javio je HAK, dodavši da je na graničnim prijelazima promet uglavnom rijedak.

Trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙