FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivša njemačka taokinja u Iraku namjerava se tamo vratiti

BERLIN, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) Njemica Susanne Osthoff, koja jenedavno bila dulje od tri tjedna zatočena u Iraku, namjerava sevratiti živjeti u tu zemlju unatoč upozorenjima njemačke vlade, rekaoje njezin brat u interviewu koji će biti objavljen u utorak.
BERLIN, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) Njemica Susanne Osthoff, koja je nedavno bila dulje od tri tjedna zatočena u Iraku, namjerava se vratiti živjeti u tu zemlju unatoč upozorenjima njemačke vlade, rekao je njezin brat u interviewu koji će biti objavljen u utorak.

"Vjerujem da će se ubrzo tamo vratiti", izjavio je Robert Osthoff za berlinski dnevni list "BZ". Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier je pozvao bivšu taokinju da se ne vraća u Irak.

"Nakon intenzivnih napora brojnih suradnika tijekom tri tjedna koji su rezultirali njezinim oslobađanjem, ne razumijem zašto se Susanne Osthoff ponovo dovodi u podjednako opasnu situaciju", rekao je.

Ta Njemica koja je prešla na islam i tečno govori arapski, živjela je godinama između Njemačke i Iraka i sudjelovala u humanitarnim operacijama. Majka je djevojčice čiji je otac jedan Iračanin od kojeg se razvela prije nekoliko godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙