FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ronaldinho i Birgit Prinz najbolji u izboru FIFA-e

ZURICH, 19. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Drugu godinu uzastopcevezni igrač brazilske reprezentacije i španjolskog velikana Barcelone,Ronaldinho (24) proglašen je najboljim igračem godine u izboruMeđunarodne nogometne federacije (FIFA).
ZURICH, 19. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Drugu godinu uzastopce vezni igrač brazilske reprezentacije i španjolskog velikana Barcelone, Ronaldinho (24) proglašen je najboljim igračem godine u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Ronaldinho je to treća velika nagrada u posljednjih nekoliko mjeseci. U rujnu je proglašen najboljim igračem svijeta u izboru nogometaša iz 40 zemalja svijeta (FIFPro), u studenom je osvojio Zlatnu loptu u izboru France Footbala, a sada je proglašen najboljim igračem i u izboru krovne nogometne organizacije.

Ronaldinho je slavio sa 960 bodova, drugi je bio vezni igrač engleske reprezentacije i londonskog Chelsea, Frank Lampard (429), dok je treći bio napadač Kameruna i Ronaldinhov klupski kolega, Samuel Eto'o (190). U izboru jsu sudjelovali izbornici, kapetani reprezentacija, te predstavnici Međunarodnog udruženja profesionalnih nogometaša (FIFPro).

Ronaldinho je četvrti Brazilac kojem je pripala "FIFA World Player of The Year" nagrada. Prije njega to je uspjelo Ronaldu (1996, 1997, 2002), Rivaldu (1999) i Romariu (1994). Zanimljivo, svi su nagrade osvojili dok su igrali za Barcelonu. Ronaldo je slavio i u dresu Intera, te Real Madrida. Međutim, samo su Ronaldo i Zinedine Zidane (1998, 2000, 2003) nagradu osvajali više puta.

"Već sama činjenica što sam u društvu dvojice uglednih nogometaša za mene predstavlja veliku čast. Posebno sam sretan što predstavljam svoju domovinu, ali i što su među tri najbolja, čak dva igrača iz Barcelone. Velika je stvar dva puta biti najbolji, a nadmas se da ću još godinama dolaziti na ovaj podij," kazao je slavljenik Ronaldinho.

Naslov najbolje nogometašice je po treći put uzastopce pripao je Njemici Birgit Prinz (513) ispred Brazilke Marte (429) i Amerikanke Shannon Boxx (235).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙