FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Princ: Žene će smjeti voziti samo ako im muškarci dopuste

RIJAD, 25. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Princ Sultan,prijestolonasljednik Saudijske Arabije, rekao je da će Saudijke smjetivoziti automobile samo ako to muškarci dopuste, izviješteno je unedjelju.
RIJAD, 25. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Princ Sultan, prijestolonasljednik Saudijske Arabije, rekao je da će Saudijke smjeti voziti automobile samo ako to muškarci dopuste, izviješteno je u nedjelju.

"Kada očevi, muževi i braća od nas zatraže da žene voze razmotrit ćemo to. U slučaju da zatraže suprotno, nećemo ih primoravati da prihvate da se ženama dopusti vožnja", rekao je Sultan u Rijadu.

Princ, koji je također i ministar obrane, svoj komentar o dopuštenju ženama da voze iznio je prigodom dodjele godišnje međunarodne nagrade kralja Fejsala za postignuća u znanosti, medicini, arapskoj književnosti i služenju islamu.

Pitanje ukidanje zabrane ženama da voze ponovno se postavilo ovog proljeća nakon što je mirovalo od 1990. godine. Član Shure, savjetodavnog vijeća, Mohammed Zulfa ranije ove godine predložio je da se to pitanje raspravi, no vijeće to još nije raspravilo premda je njegov prijedlog podijeljen članovima. Savjetodavno vijeće ima 150 članova.

1990. godine je u Rijadu dvadesetak žena prosvjedovalo protiv zabrane i jedan dan vozilo automobile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙