FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijad: Saudijski kralj pozvao žene u svojoj zemlji na strpljenje

RIJAD , 18. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Saudijski kralj Abdullah benAbdel Aziz pozvao je žene u svojoj zemlji da budu strpljive kada jeriječ o njihovim pravima te da se nadaju samo "mogućem" u zemlji ukojoj je diskriminacija prema njima vrlo izražena.
RIJAD , 18. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Saudijski kralj Abdullah ben Abdel Aziz pozvao je žene u svojoj zemlji da budu strpljive kada je riječ o njihovim pravima te da se nadaju samo "mogućem" u zemlji u kojoj je diskriminacija prema njima vrlo izražena.

"Želim vam puno sreće i uspjeha u vašim nastojanjima, no molim vas da budete strpljive, strpljive i samo strpljive", rekao je kralj Fahd ženama koje su u subotu navečer sudjelovale u radu pete sjednice Državnog dijaloga, prenosi saudijska agencija SPA.

Također ih je zamolio da pokušaju "tražiti ono što je realno moguće postići" kada je riječ o slobodama. Saudijke primjerice, ne smiju imati vozačku dozvolu, ne smiju izlaziti bez feredže, ne smiju putovati bez suprugova dopuštenja ili dopuštenja nekog drugog muškarca iz obitelji, ne smiju jesti same u restoranima, te nisu smjele sudjelovati u prvim političkim izborima u povijesti zemlje.

Svojevrsna nada ipak postoji - dvije su žene u studenome dobile odgovorna mjesta u Trgovinskoj komori u Džedi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙