FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jose Bono posjetio španjolske vojnike u Mostaru, potvrdio probleme pri slijetanju

MOSTAR, 25. prosinca 2005. (Hina) - Španjolski ministar obrane JoseBono doputovao je u nedjelju u posjet španjolskim vojnicima u mirovnojmisiji u BiH s kojima će provesti Božić i potvrdio agencijske vijestida je njegov zrakoplov imao problema pri slijetanju na mostarskuzračnu luku.
MOSTAR, 25. prosinca 2005. (Hina) - Španjolski ministar obrane Jose Bono doputovao je u nedjelju u posjet španjolskim vojnicima u mirovnoj misiji u BiH s kojima će provesti Božić i potvrdio agencijske vijesti da je njegov zrakoplov imao problema pri slijetanju na mostarsku zračnu luku.

Bono je tijekom dana zajedno s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem položio je vijenac na spomen obilježje podignuto u središtu grada u počast 21 poginulom španjolskom vojniku u mirovnoj misiji u BiH.

Kraljevina Španjolska trenutačno u sastavu europskih vojnih snaga u BiH (EUFOR) ima 486 raspoređenih vojnika.

Ministar Bono priznao je gradonačelniku Bešliću kako je zrakoplov s kojim je u nedjelju doputovao u Mostar izletio s piste tamošnje zračne luke. "Imali smo manjih problema. Pista je bila kratka", rekao je nasmiješeni ministar Bono u kratkome razgovoru s mostarskim gradonačelnikom.

Agencije su ranije javile da se španjolski zrakoplov Hercules C-130 po lošem vremenu i slaboj vidljivosti prekasno počeo spuštati prema pisti. Zrakoplov je pistu promašio za 100 metara i završio u polju. Bono, vojni dužnosnici i novinari u njegovoj pratnji su ostali neozlijeđeni.

Španjolski ministar obrane sutra putuje na Kosovo gdje je raspoređeno 680 španjolskih vojnika u sastavu KFOR-a, a 27. prosinca vojnim postrojbama raspoređenim u Pakistanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙