FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran tvrdi da nije dobio rusku ponudu za uran

TEHERAN, 25. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Iranske vlasti u nedjelju suobjavile da dosad nisu dobile ponudu Rusije da u tu zemlju premjestipostrojenja za obogaćivanje urana.
TEHERAN, 25. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Iranske vlasti u nedjelju su objavile da dosad nisu dobile ponudu Rusije da u tu zemlju premjesti postrojenja za obogaćivanje urana.

"Nismo još od Rusije dobili nikakvu konkretnu ponudu", rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid-Reza Assefi (na slici) na briefingu za novinare u Teheranu.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u subotu da Iranu službeno nudi preseljenje postrojenja za obogaćivanje urana u Rusiju.

Rusko veleposlanstvo u Teheranu u subotu je predalo službenu notu iranskim vlastima u kojoj se kaže da "ranija ruska ponuda Iranu o zajedničkom rusko-iranskom ulaganju u Rusiji i dalje stoji", navelo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u svom priopćenju od subote.

Iran inzistira na obogaćivanju urana i domaćoj proizvodnji nuklearnoga goriva usprkos svim međunarodnim naporima da da se taj program obustavi.

Assefi je također rekao da će se sljedeća runda pregovora Irana i triju predstavnica EU, Velike Britanije, Francuske i Njemačke, o spornom nuklearnom programu njegove zemlje održati u siječnju, ali nije mogao potvrditi 18. siječnja kao fiksni datum nastavka razgovora, iako je taj datum bio najavljen u prosincu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙