FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velški seljaci za Božić dobili struju

YSTRAFELLTE, 4. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Ogromna većina stanovnikabritanskog otoka je uzimaju kao nešto posve normalno, no četiri velškeobitelji oduševljene su uranjenim božićnim poklonom - strujom.
YSTRAFELLTE, 4. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Ogromna većina stanovnika britanskog otoka je uzimaju kao nešto posve normalno, no četiri velške obitelji oduševljene su uranjenim božićnim poklonom - strujom.

Stanovnici Ystrafelltea, zaseoka u brdovitoj pokrajini Brecon Beacons na jugu Walesa, pucaju od sreće nakon što su im kuće spojene na britansku elektromrežu, prenosi BBC.

Šestanest seljaka, jedini ljudi u tom dijelu Velike Britanije koji dosad nisu imali električnu energiju, noću su struju dobivali pomoću generatora, dok su danju bili bez nje.

Svaka obitelj platila je 20.000 funti za priključak na mrežu, i to zbog velikih troškova povezivanja glavnih vodova s njihovim domovima.

"Teško je shvatiti što nam to znači", rekla je Jean Llewellyn koja živi s majkom na jednoj farmi. "Dok 1976. godine nismo dobili generatore, imali smo samo svijeće i lampe. Čak i danas koristimo generatore samo po noći dok ne odemo na spavanje. Samo za Božić palili smo ih i preko dana, a sada možemo slaviti i gledati televiziju cijeli dan", istaknula je oduševljena Jean.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙