FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čečenska djeca otrovana etilen glikolom

MAHAČKALA, 23. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Tragovi etilen glikolaotkriveni su u krvi petoro čečenske djece koja pate od misterioznogtrovanja, objavio je u petak ruski laboratorij što su odmah opovrgliliječnici iz te kavkaske republike.
MAHAČKALA, 23. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Tragovi etilen glikola otkriveni su u krvi petoro čečenske djece koja pate od misterioznog trovanja, objavio je u petak ruski laboratorij što su odmah opovrgli liječnici iz te kavkaske republike.

"Otkrili smo u krvi pet čečenskih djevojčica tragove etilen glikola, jako toksične tvari koja se koristi u farmakologiji, u industriji prerade kože i proizvodnji otapala", kazala je Muminat Hadjaeva, djelatnica laboratorija za medicinsko-legalnu ekspertizu u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana, koji graniči s Čečenijom.

No čečenski liječnici i liječnici iz Moskve koji su u petak došli u Grozni ocjenjuju da su "rezultati dobijeni u Dagestanu pogrešni", izjavio je dužnosnik ministarstva za izvanredne situacije Ahmed Djeirhanov.

"Nemoguće je da se u krvi te djece nalazi etilen glikol", tvrde ti liječnici kako prenosi agencija Interfax.

U četvrtak su liječnici ispitivali desetak djece iz Čečenije koji su misteriozno otrovani te su odbacili mogućnost kemijskog otrovanja i kao uzrok naveli nervni fenomen, kazavši da se radi o dječjoj "autosugestiji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙