FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wal-Mart kažnjen zbog uskraćivanja radnicima pauze za obrok

WASHINGTON, 23. prosinca 2005. (Hina/Dpa) - Porota suda u američkojsaveznoj državi Kaliforniji odredila je najvećem svjetskommaloprodajnom lancu Wal-Mart Stores kaznu od 172,3 milijuna dolaranakon što je utvrđeno da je svojim radnicima uskratio pauzu za obrok.
WASHINGTON, 23. prosinca 2005. (Hina/Dpa) - Porota suda u američkoj saveznoj državi Kaliforniji odredila je najvećem svjetskom maloprodajnom lancu Wal-Mart Stores kaznu od 172,3 milijuna dolara nakon što je utvrđeno da je svojim radnicima uskratio pauzu za obrok.

Tužitelji na sudu u Oaklandu optužili su Wal-Mart da nije zaposlio dovoljno radnika u svojim kalifornijskim trgovinama kako bi uštedio novac, te da uskraćuje zaposlenicima odmor za ručak odnosno da im ne plaća naknadu za neiskorišteno pravo na takav odmor.

Prema kalifornijskom zakonu radnici imaju pravo na pauzu nakon pet sati rada.

Porota je okončala tromjesečno suđenje odlukom da Wal-Mart mora platiti 115 milijuna dolara kaznene odštete i 57,3 milijuna dolara kompenzacijske odštete radnicima, objavila je novinska agencija Bloomberg.

Kompanija će se žaliti na tu odluku a suočava se i sa 40 sličnih tužbi i u ostalim američkim državama, izvijestio je Bloomberg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙