FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: milenijska fotografija na prisegi ročnika

SINJ, 10. prosinca 2005. (Hina) - Na današnjoj prisegi četvrtogovogodišnjeg naraštaja ročnika Sinjskog središta za obuku pješaštvaHrvatske vojske, kojoj je nazočio i izaslanik načelnika Glavnogstožera general Mirko Šundov, filmski snimatelj i fotograf ŠimeStrikoman snimio je svoju 41. milenijsku fotografiju.
SINJ, 10. prosinca 2005. (Hina) - Na današnjoj prisegi četvrtog ovogodišnjeg naraštaja ročnika Sinjskog središta za obuku pješaštva Hrvatske vojske, kojoj je nazočio i izaslanik načelnika Glavnog stožera general Mirko Šundov, filmski snimatelj i fotograf Šime Strikoman snimio je svoju 41. milenijsku fotografiju.

Strikoman je s projektom "Milenijska fotografija" počeo prije pet godina i do sada je snimio 40 takvih fotografija.

Prvu milenijsku fotografiju o životu i radu Oružanih snaga RH Strikoman je snimio u povodu 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Zrakoplovnoj bazi Zemunik.

Danas je ovjekovječio mlade ročnike i njihove goste u sinjskoj vojarni Kula. U pozadini te milenijske fotografije vidi se panorama sinjske tvrđave Grad koja svjedoči o poznatoj bitci i pobjedi branitelja protiv turskih osvajača 1715. na temelju koje je ustanovljena čuvena Sinjska alka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙