FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Harry Potter štiti nesrećama sklonu djecu

LONDON, 22. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Dječak čarobnjak HarryPotter već je prosuo čaroliju po cijelom svijetu, ali je najnovijeistraživanje pokazalo kako njegova magija ima i do sada nezamislivučinak: ona štiti nesrećama sklonu djecu.
LONDON, 22. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Dječak čarobnjak Harry Potter već je prosuo čaroliju po cijelom svijetu, ali je najnovije istraživanje pokazalo kako njegova magija ima i do sada nezamisliv učinak: ona štiti nesrećama sklonu djecu.

Istraživači iz bolnice John Radcliffe u Oxfordu proučavali su zapise o broju posjeta hitnoj službi djece u dobi od 7 do 15 godina tijekom ljetnih vikenda od 2003. do 2005. godine.

Otkrili su da je broj gotovo prepolovljen tijekom dva vikenda u lipnju 2003. i srpnju 2005. godine kada su objavljene knjige "Harry Potter i red feniksa" i "Harry Potter i princ miješane krvi".

"Primjetili smo znatan pad broja posjeta hitnoj službi tijekom vikenda kada su objavljene zadnje dvije knjige o Harryju Potteru", zaključak je istraživanja čiji su rezultati objavljeni u "British Medical Journalu".

Istraživači su sugerirali da se okupe timovi talentiranih pisaca koji bi pisali slične knjige sa svrhom "terapije zabave" kako bi se spriječilo ozljeđivanje djece.

No istraživači upozoravaju i na opasnosti takve terapije.

"Mogući problemi su nepredviđen porast broja pretile djece, oboljele od rahitisa te smanjenje kardiovaskularnog fitnesa", upozoravaju britanski istraživači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙