FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska: bomba ETA-e eksplodirala pred noćnim klubom

MADRID, 22. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Bomba je eksplodirala prednoćnim klubom u sjevernoj španjolskoj pokrajini u srijedu navečernakon što je dojavu lokalnom listu uputila separatistička baskijskaorganizacija ETA, ali nije bilo žrtava, objavio je dužnosnik.
MADRID, 22. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Bomba je eksplodirala pred noćnim klubom u sjevernoj španjolskoj pokrajini u srijedu navečer nakon što je dojavu lokalnom listu uputila separatistička baskijska organizacija ETA, ali nije bilo žrtava, objavio je dužnosnik.

Bomba, ostavljena u kombiju parkiranom pred noćnim klubom Bordatxo u gradu Santesteban, izazvala je materijalnu štetu, kazao je glasnogovornik vlade pokrajine Navarre.

Klub je zatvoren na vrijeme i nitko nije ozlijeđen a eksplozija se dogodila nakon što je ETA uputila upozorenje baskijskom dnevnom listu i prometnoj policiji.

Posljednjih mjeseci ta je organizacija postavila niz bombi pred poslovnim zgradama što se tumači njezinim pokušajima da prisili tvrtke na plaćanje "revolucionarne takse", kojom se ETA financira.

Od 1968. godine ETA je ubila oko 850 ljudi u kampanji oružane borbe za neovisnu baksijsku državu koja bi obuhvatila sjever Španjolske i jugozapad Francuske.

Organizacija tvrdi da je Navarra dio Baskije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙