FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet eksplozija u Španjolskoj nakon dojave ETA-e

MADRID, 6. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Pet eksplozija slabije snageodjeknulo je u utorak, na španjolski nacionalni praznik, na cestamablizu Madrida nakon anonimne dojave ETA-e, objavilo je ministarstvounutarnjih poslova.
MADRID, 6. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Pet eksplozija slabije snage odjeknulo je u utorak, na španjolski nacionalni praznik, na cestama blizu Madrida nakon anonimne dojave ETA-e, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

"Osoba koja je tvrdila da ima veze s ETA-om obavijestila u 14,06 sati regionalnu službu za pomoć na cestama da će pet bombi eksplodirati na cestama u širem području Madrida između 15,00 i 15,15 sati", objavilo je ministarstvo.

Osoba koja je telefonirala nije dala podatke o mjestima gdje će točno eksplodirati bombe.

Tri su eksplodirale uz prometnu traku madridskih obilaznica, a po jedna na odvojcima autoceste u smjeru Barcelone i La Corune.

"Pet slabijih eksplozija je uzrokovalo manju materijalnu štetu i nitko nije ozlijeđen", dodalo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Ovaj utorak Španjolska slavi godišnjicu Ustava iz 1978. godine, a isti je praznik ETA prošle godine obilježila sa sedam eksplozija na teritoriju cijele zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙