FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena Plava telekonferencijska dvorana na Institutu "Ruđer Bošković"

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Na Institutu "Ruđer Bošković" danasje svečano otvorena novouređena Plava telekonferencijska dvorana, kojaće omogućiti predavanje i suradnju znanstvenika i studenata na daljinute povezivanje Instituta s drugim znanstvenim ustanovama u zemlji isvijetu.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Na Institutu "Ruđer Bošković" danas je svečano otvorena novouređena Plava telekonferencijska dvorana, koja će omogućiti predavanje i suradnju znanstvenika i studenata na daljinu te povezivanje Instituta s drugim znanstvenim ustanovama u zemlji i svijetu.

Dvoranu je svečano otvorio državni tajnik za znanost Dražen Vikić Topić, istaknuvši potrebu policentričnog razvoja Hrvatske pri čemu će pomoći i novootvorena telekonferencijska dvorana. Zagrebačko Sveučilište i Institut "Ruđer Bošković" trebaju pomoći drugim hrvatskim sveučilišnim središtima da se što prije razviju, istaknuo je Vikić Topić.

Ravnatelj Instituta "Ruđer Bošković" Mladen Žinić drži da će nova dvorana pomoći Institutu u ambiciji da surađuje s drugim hrvatskim sveučilištima, te pomogne u razvoju obrazovanja i istraživanja.

Nakon svečanog otvorenja u dvorani je održano telekonferencijsko predavanje i virtualna diskusija koju su zajednički vodili dr. Karolj Skala s "Ruđera Boškovića", dr. Daniel Gajski s kalifornijskog sveučilišta u Irvineu i dr. Robert Jones sa CERN-a, koji je bio "prisutan" preko velikog video ekrana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙