FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Na Ribnjaku otvoreno dječje igralište

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - U parku Ribnjaku danas je otvorenonovo dječje igralište, dar Veleposlanstva Velike Britanije djeciZagreba.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - U parku Ribnjaku danas je otvoreno novo dječje igralište, dar Veleposlanstva Velike Britanije djeci Zagreba.

Na radost brojnih djevojčica i dječaka koji su odmah isprobali nove ljuljačke, penjalice i klackalice, igralište su otvorili britanski veleposlanik sir John Ramsden, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i UNICEF-ova ambasadorica Bojana Gregorić.

Sir Ramsden je kazao da su u Veleposlanstvu Velike Britanije željeli prije Božića dati dar djeci Zagreba u znak zahvalnosti prema svom gradu- domaćinu. Naveo je da je dječje igralište opremila engleska tvrtka "Playdale" koja je postavila i igralište u londonskom Hyde parku.

Igralište na Ribnjaku je postavljeno u skladu s posebnim EU standardima sigurnosti i prilagođeno je djeci s posebnim potrebama, dodao je britanski veleposlanik i naglasio da je malo igralište osmišljeno i u dogovoru s Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode.

Poticaj za izgradnju igrališta bio je članak o dječjim igralištima objavljen u "Večernjem listu", a ukupna vrijednost igrališta na Ribnjaku je 240.000 kuna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kazao da će se s uređenjem dječjih igrališta intenzivnije krenuti u proljeće i da će do kraja 2006. biti obnovljena sva kvartovska igrališta, njih 216.

Glumica Bojana Gregorić djeci je podijelila autograme, a u društvu šegrta Hlapića, Gite i Bunda mališani su se mogli počastiti toplom čokoladom, sokovima i Kraševim desertima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙