FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU postigla sporazum o zračnom prometu sa zemljama zapadnog Balkana

BRUXELLES, 20. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Europska komisija objavilaje utorak da je postignut sporazum o zračnom prijevozu sa zemljamazapadnog Balkana, uključujući i Hrvatsku, namijenjen usklađivanjupropisa između EU i tih država i širenju trgovačkih perspektivazračnih tvrtki.
BRUXELLES, 20. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Europska komisija objavila je utorak da je postignut sporazum o zračnom prijevozu sa zemljama zapadnog Balkana, uključujući i Hrvatsku, namijenjen usklađivanju propisa između EU i tih država i širenju trgovačkih perspektiva zračnih tvrtki.

Sporazum koji će još morati potvrditi europski ministri prometa u prvoj polovici 2006. godine, sklopljen je s Albanijom, BiH, Bugarskom, Hrvatskom, Rumunjskom, Srbijom i Crnom Gorom, Makedonijom i misijom UN-a na Kosovu.

Cilj tog sporazuma je uskladiti propise koji su na snazi u tim zemljama s europskim normama u području osiguranja, sigurnosti, konkurencije i potrošačkih prava, objasnila je Komisija u priopćenju.

Namjera je i povećati prava prometovanja zračnih tvrtki kako bi se Air Franceu, primjerice, dopustilo prometovati na liniji Madrid-Dubrovnik, objasnio je Stefaan De Rynck, glasnogovornik europskog povjerenika za promet Jacquesa Barrota.

Po podacima Komisije, zračni promet između EU i jugoistočne Europe zabilježio je porast od 121 posto u posljednje četiri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙