FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škarice i odvijači moći će se unositi u američke zrakoplove

WASHINGTON, 1. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Putnici u zračnom prometuSAD-a moći će u zrakoplove unositi škarice za nokte, odvijače ikliješta čime SAD odstupa od strogih propisa sigurnosti uvedenih nakonterorističkih napada 11. rujna 2001. godine, izvijestili su mediji učetvrtak.
WASHINGTON, 1. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Putnici u zračnom prometu SAD-a moći će u zrakoplove unositi škarice za nokte, odvijače i kliješta čime SAD odstupa od strogih propisa sigurnosti uvedenih nakon terorističkih napada 11. rujna 2001. godine, izvijestili su mediji u četvrtak.

Po novinskim izvješćima očekuje se da će Kip Hawley, visoki dužnosnik Odjela za domovinsku sigurnost, promjene najaviti u petak.

Od terorističkih napada na nebodere WTC-a u New Yorku putnici u američkom zračnom prometu podvrgnuti su strogoj pretrazi prije ukrcaja u zrakoplov, a zračne tvrtke su uvele obvezu dolaska putnika sat vremena prije polijetanja radi dugih redova za pregled prije ukrcaja.

No piloti sada rade iza zaključanih pojačanih vrata koja ih štite od napada malim oružjem a stručnjaci za sigurnost u zračnom prometu ukazuju da se veći naglasak treba staviti na nalaženje eksplozivnih naprava. Neki piloti su i naoružani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙