FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri ulagača žele kupiti glavne zračne luke u Slovačkoj

BRATISLAVA, 6. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Finalisti u natjecanju zakupovinu dvije brzorastuće zračne luke u Slovačkoj koje je tamošnjavlada stavila na prodaju su operateri zračnih luka u Beču, Istanbulu,Koelnu i Belfastu, objavilo je slovačko ministarstvo prijevoza.
BRATISLAVA, 6. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Finalisti u natjecanju za kupovinu dvije brzorastuće zračne luke u Slovačkoj koje je tamošnja vlada stavila na prodaju su operateri zračnih luka u Beču, Istanbulu, Koelnu i Belfastu, objavilo je slovačko ministarstvo prijevoza.

Glasnogovornik ministarstva Tomas Sarluska imenovao je finaliste, no nije želio iznositi pojedinosti vezane za ponude podnijete za zračnu luku MR Stefanik u Bratislavi i zračnu luku Košice na istoku zemlje.

Slovačka vlada namjerava objaviti pobjednika natječaja do kraja godine, kazao je glasnogovornik slovačkog ministarstva.

Za 66 posto udjela slovačke države u obje zračne luke svoje su ponude podnijeli Airport TwoOne, austrijsko-slovački konzorcij na čelu s operaterom bečke zračne luke Flughafen Wien, te ISAP, slovačko-austrijsko-njemački konzorcij koji uključuje operatera zračne luke Koeln-Bonn.

Svoje ponude podnijeli su i turski TAV, koji upravlja istanbulskom zračnom lukom Ataturk, te grupa predvođena španjolskim Albertis Infrastructures koja uključuje slovačke ulagače što su se udružili s operaterom zračne luke u Belfastu i londonske zračne luke Luton TBI.

Zračne luke u Bratislavi i Košicama šire se velikom brzinom. Nakon što su prevezle ukupno milijun putnika u prošloj godini, najvećim dijelom putem diskontnih zračnih prijevoznika, bratislavska zračna luka zabilježila je povećanje prometa za 50 posto u prvoj polovini ove godine dok je promet preko zračne luke u Košicama uvećan za 14 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙