FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nije postignut dogovor o podmirenju dugova bolnica

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Ministar zdravstva Neven Ljubičić ipredsjednik Udruženja veledrogerija Vladimir Klobučar nisu u utorakpostigli dogovor o podmirenju 1,2 milijarde kuna dugova županijskih idržavnih bolnica koje dobavljačima lijekova i medicinskog materijalasada plaćaju u roku od 300 do 500 dana.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Ministar zdravstva Neven Ljubičić i predsjednik Udruženja veledrogerija Vladimir Klobučar nisu u utorak postigli dogovor o podmirenju 1,2 milijarde kuna dugova županijskih i državnih bolnica koje dobavljačima lijekova i medicinskog materijala sada plaćaju u roku od 300 do 500 dana.

Ministar Ljubičić izjavio je nakon sastanka da je zamolio veledrogerije za razumijevanje jer dodatnog novca u sustavu nema.

Ujedno ih je upoznao s reformskim zahvatima koji bi u idućoj godini trebali dati rezultate u financiranju zdravstva.

Ljubičić je istaknuo da veledrogerije dugove županijskih bolnica trebaju rješavati s njihovim vlasnicima tj. županijama te dodao da HZZO nema nikakvih obveza prema veledrogerijama, a da ljekarnama podmiruje dugove u roku od 150 dana.

"Ministar je po prvi puta jasno rekao da novca nema te da će reformski zahvati koji bi trebali zdravstvo financijski konsolidirati rezultate dati tek u lipnju iduće godine", rekao je Klobučar.

Dodao je da će veledrogerije dugove županijskih bolnica pokušati rješavati pregovorima te tužbama ako se drugačije ne bude moglo.

Kad je riječ o dugovima nekih državnih bolnica poput Kliničke bolnice Dubrava, koja plaća u roku od 500 dana, Klobučar se pozvao na ministrove riječi da bi se naplata trebala poboljšati putem posebnog fonda namijenjenog skupim lijekovima koji iznosi 150 milijuna kuna.

Klobučar je najavio da će morati doći do određenih restrikcija u opskrbi zdravstvenih ustanova lijekovima, jer i proizvođači više ne žele isporučivati robu ako im veledrogerije ne plate u roku do 120 dana.

U siječnju iduće godine trebalo bi biti isplaćeno 12 milijuna kuna kamata na kredit od 808 milijuna kuna, kojim je veledrogerijama podmiren prošlogodišnji dug državnih bolnica za isporučene lijekove, rečeno je u utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙