FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rožić: neki na HRT-u pretvorbu državne u javnu tv shvaćaju kao tajkuni 90-ih

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-ova Klubazastupnika u Hrvatskom saboru Miroslav Rožić ustvrdio je danas da dioHRT-ovih djelatnika "pretvorbu državne u javnu televiziju shvaćajuonako kako su tajkuni 90-ih shvaćali pretvorbu državnoga u privatnovlasništvo".
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-ova Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru Miroslav Rožić ustvrdio je danas da dio HRT-ovih djelatnika "pretvorbu državne u javnu televiziju shvaćaju onako kako su tajkuni 90-ih shvaćali pretvorbu državnoga u privatno vlasništvo".

Ne tražimo Galićevu ostavku, ali tražimo promjenu odnosa i otklanjanje sukoba interesa na HRT-u, kazao je Rožić na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru.

Ustvrdio je da direktor i neki zaposlenici HRT-ova marketinga prodaju nepostojeće vrijeme za reklame na HTV-u, da to od klijenata naplaćuju izravno, a fakturiraju vanjske agencije.

Zaposlenike marketinga optužio je i da različitim klijentima nude snimanje reklamnih spotova, za što koriste opremu i kadar HTV-a.

Naveo je i da su neke HTV-ove novinarke suvlasnice PR-agencija, a posebno su, kaže, znakovite vanjske produkcije u kojima HTV-ovi djelatnici, koristeći HTV-ovu tehniku i kadar, proizvode program koji potom prodaju HTV-u.

Uvjeren je i da će nalazi Državne revizije, koja je na HTV ušla prije gotovo mjesec dana, za javnu televiziju biti kud i kamo porazniji od rezultata što ih je pokazala neovisna revizija, koju je naručio sam HRT.

"Državna revizija će sigurno utvrditi da su protuzakonito potpisivani ugovori s članovima užih obitelji zaposlenika HRT-a, koji kao posrednici HTV-u prodaju licencirane emisije", uvjeren je Rožić.

Nedopustivim je ocijenio odbijanje HRT-ova ravnateljstva da objavi menadžerske ugovore svojih djelatnika, ocijenivši da javna televizija ne bi smjela pod krinkom konkurentnosti sklapati tajne ugovore.

"Na HTV treba uvesti reda, otkloniti eklatantne primjere sukoba interesa i osigurati različitost svjetonazora u njegovu programu", kazao je Rožić ističući kako 95 posto ljudi na HTV-u pošteno radi svoj posao, ali da je "činjenica da oni koji se ne uklapaju u tu novu kastu producenata i menadžera ne dobijaju puno prostora za rad".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙