FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rožić (HSP): HRT provodi medijsko reketarenje

ZAGREB,13. prosinca(Hina) - HSP-ov saborski zastupnik Miroslav Rožićprozvao je danas HRT za medijsko reketarenje jer, kaže, besramnovrijeđa saborske zastupnike neutemeljeno ih navodeći kao primjerlagodnog života, čime narušava dignitet zakonodavne vlasti.
ZAGREB,13. prosinca(Hina) - HSP-ov saborski zastupnik Miroslav Rožić prozvao je danas HRT za medijsko reketarenje jer, kaže, besramno vrijeđa saborske zastupnike neutemeljeno ih navodeći kao primjer lagodnog života, čime narušava dignitet zakonodavne vlasti.

"To osobno doživljavam kao vrhunac medijskog reketarenja", kazao je Rožić u nastavku rasprave o izvješćima HRT-a. Glavnog ravnatelja HRT-a Mirka Galića pozvao je da javnosti podastre podatke o tome koliko njegovih uposlenika ima mjesečne prihode veće od 15 tisuća kuna, da usporedi odnos primanja između 150 najbolje plaćenih HRT-ovaca i isto toliko zastupnika.

Galića je pozvao i da javnosti obrazloži zašto HRT ima tajne menadžerske ugovore, među kojima je, kaže, i njegov, budući da je javna ustanova, koliko su ti ugovori 'teški', Galića je upitao i tko je platio njegov i boravak njegove obitelji na finalu Davis cupa u Bratislavi.

"Jeste li koristili službeni auto, s kim ste putovali, tko je platio, kako je obračunato gorivo, koliko su koštali troškovi hotela za vas i vašu obitelj, jeste li podnijeli izvještaj o službenom putu", upitao je Rožić.

HRT je prozivao za sve više emisija antihrvatskog sadržaja, da teži senzacionalizmu, da imenuje urednike i novinare bez iskustva, da favorizira novinare jednog političkog opredjeljenja, a druge stigmatizira.

U kritikama na račun HRT-a pridružio se i Luka Roić (HSS), kojega je posebno zasmetala emisija "Otvoreno" koja se bavila HSS-om, a u kojoj se HRT, tvrdi, "tendenciozno i navijački izravno uključila u unutarnje izbore u HSS-u".

Od Programskog vijeća zatražio je očitovanje o toj emisiji, a od HTV-ovih urednika ispriku.

Galić je nekorektnima ocijenio prozivke zastupnika, posebno HDZ-a, o lošem poslovanju HRT-a u 2004., pravdajući nešto lošije poslovne rezultate ukidanjem Trećeg programa, a time i manjim promidžbenim prostorom.

"Teško je očekivati da ćemo zadržati i ovce i novce", kazao je Galić, nekorektnim ocijenivši što dio zastupnika "čita brojke tako da budu nepovoljne po vodstvo HRT-a".

Odbacio je i optužbe da HRT nije ispunjavao obvezu uplaćivanja novca u Vijeće za elektroničke medije i Fond za pluralizam medija, rekavši da je njegova kuća to bila dužna činiti i činila je tek kada su Vijeće i Fond konstituirani, a ne od donošenja Zakona o HRT-u, kako neki tumače.

"Izgleda da zakon vrijedi za sve druge osim vas", poručio mu je Andrija Hebrang (HDZ).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙