FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: LS protiv poskupljenja komunalnih usluga

OSIJEK,20. prosinca(Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS) iosječki gradski vijećnik Zlatko Benašić izjavio je danas kako se tastranka protivi najavljenom povećanju komunalnih usluga u tri gradskatrgovačka društva - Gradskom prijevozu putnika (GPP), Unikomu iVodovodu, ocijenivši kako te najave "odudaraju od onoga što je ranijegovorila nekadašnja oporba, a današnja gradska vlast".
OSIJEK,20. prosinca(Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS) i osječki gradski vijećnik Zlatko Benašić izjavio je danas kako se ta stranka protivi najavljenom povećanju komunalnih usluga u tri gradska trgovačka društva - Gradskom prijevozu putnika (GPP), Unikomu i Vodovodu, ocijenivši kako te najave "odudaraju od onoga što je ranije govorila nekadašnja oporba, a današnja gradska vlast".

Na konferenciji za novinare Benašić je ocijenio kako se poskupljenje usluga u GPP-u opravdava povećanjem troškova poslovanja, iako su u posljednje tri godine uz troškove rasli i prihodi, a povećanje usluga Unikoma i Vodovoda ocijenio je neprihvatljivim jer je, kako drži, riječ o gradskim poduzećima koja su godinama poslovala pozitivno i nisu stvarala gubitke.

Najave o poskupljenju govore da su ta poduzeća, u novim okolnostima, počela stvarati gubitke ili da se novi menadžment nije u stanju nositi s nastalim problemima, dodao je Benašić ocijenivši kako bi "bilo korektnije mijenjati menadžment, nego cijene".

Zamoljen da prokomentira prijedlog gradskog proračuna za iduću godinu, o kojem će sutra raspravljati Gradsko vijeće, Benašić je ustvrdio kako proračun nije razvojan te da se najavljene participacije državnog proračuna u gradskim projektima ne vide u onoj mjeri u kojoj se to očekivalo.

U prijedlogu proračuna jedva da se može iščitati bilo što od dogovora o ulaganju 1,5 miljardi kuna državnog proračunskog novca u gradske projekte (dogovor gradonačelnika Ante Đapića s premijerom Ivom Sanaderom). Značajan dio potpora stizat će putem državnih javnih poduzeća, ali ne vidimo što bi konkretno trebalo stići u gradski proračun, kazao je Benašić dodavši kako će LS na sutrašnjoj sjednici vjerojatno glasovati protiv proračuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙