FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Telemedicina - glavni trend sajma medicinske opreme u Duesseldorfu

ZAGREB/BONN, 22. studenoga 2005. (Hina) - Na 37. sajmu medicinskeopreme "Medica 2005" održanu u Düsseldorfu, najvećoj izložbi te vrsteu svijetu, oko 4400 sudionika izložilo je do sada najveći broj uređajai tehničkih pomagala kojima će se možda u bliskoj budućnosti služitiliječnici u ordinacijama ili bolnicama.
ZAGREB/BONN, 22. studenoga 2005. (Hina) - Na 37. sajmu medicinske opreme "Medica 2005" održanu u Düsseldorfu, najvećoj izložbi te vrste u svijetu, oko 4400 sudionika izložilo je do sada najveći broj uređaja i tehničkih pomagala kojima će se možda u bliskoj budućnosti služiti liječnici u ordinacijama ili bolnicama.

Sve usavršenija tehnička pomagala, kako je izvijestio Deutsche Welle na internetskim stranicama, ubuduće će olakšati postavljanje preciznije dijagnoze, a opsežne pretrage za pacijente ne će biti tako bolne kao do sada.

Stanje kroničnih bolesnika moći će se pratiti s pomoću "telemedicine" - kontrole na daljinu - tehničkim pomagalima, a u hitnim slučajevima moći će se brže reagirati, na primjer, uz pomoć malog odašiljača ugrađena u pace-maker koji šalje liječniku podatke o bolesnikovu bilu.

Hans-Juergen Wilder, izumitelj te nove vrste pace-makera kojim se koristi oko 10.000 bolesnika, objašnajva kako taj odašiljač automatski prenosi podatke na poseban pokretni telefon koji ih zatim šalje preko mobilne mreže u opslužni centar, gdje se skupljaju i obrađuju svi podatci. Liječnik tada može na internetu, u koji ima pristup putem svojeg koda, doći do tih podataka i provjeriti bolesnikovo stanje.

U bolesnika u kojih se zbog želučanih tegoba mora snimati želudac sada se bakterije, uzročnici tegoba, mogu otkriti za samo nekoliko sekunda, tvrdi Sandro Weber iz tvrtke koja proizvodi pripravke za utvrđivanje bakterija.

Sajam medicinske opreme, održan od 16. do 19. studenoga, posjetilo je više od 137 tisuća stručnih osoba.

(Hina) xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙