FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš bio na obavijesnom razgovoru

OSIJEK, 9. prosinca 2005.(Hina) Branimir Glavaš izjavio je danas nakonobavijesnog razgovora u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi da ih je"zanimala sudbina jedne nestale osobe, jednoga jugo-četničkog oficirakoji je navodno nestao u Antunovcu, o čemu on nema pojma".
OSIJEK, 9. prosinca 2005.(Hina) Branimir Glavaš izjavio je danas nakon obavijesnog razgovora u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi da ih je "zanimala sudbina jedne nestale osobe, jednoga jugo-četničkog oficira koji je navodno nestao u Antunovcu, o čemu on nema pojma".

"Na žalost nije ih zanimala sudbina 54 nestala hrvatska branitelja i civila ni druge žrtve srpske agresije, među kojima je i tisuću poginulih civila u Osijeku. To me razočaralo, kao i činjenica da je u PU na razgovore o događajima iz 1991. i 1992. do sada pozvano oko tisuću hrvatskih branitelja s ciljem da se mene optuži i sotonizira", izjavio je novinarima Glavaš nakon obavijesnog razgovora na kojem je bio nešto više od sat vremena.

Kao što sam i na početku "te hajke govorio, to se ne će dogoditi jer se ponosim svim onim što sam zajedno s hrvatskim braniteljima radio u obrani ovoga dijela Hrvatske", ustvrdio je Glavaš.

Rekao je da ga je načelnik PU-a Vladimir Faber pozvao prije obavijesnog razgovora da s njim popije kavu, ali da je to odbio jer nije došao piti kavu, nego obaviti svoju građansku dužnost.

Fabera je optužio da je "tijekom pozivanja hrvatskih branitelja na obavijesne razgovore pojedincima nudio za lažne informacije brojne povlastice".

Branko Horvatin, načelnik Operativno komunikacijskog centra PU-a, novinarima je rekao da je "to bio uobičajen obavijesni razgovor na koji je Branimir Glavaš pozvan kao građanin, a njegovo je pravo bilo i da se ne odazove jer ima saborski imunitet".

Na upit je li otkriven pošiljatelj prijetećeg pisma novinaru "Ferala" Dragi Hedlu Horvatin je rekao: "Bit će te obaviješteni kad završimo obradbu."

U izjavi novinarima Glavaš je govorio i o, kako je rekao, "osobi koja punih 15 godina piše pamflete, što čini i sada kad sam sebi piše prijeteća pisma. To je Drago Hedl koji je i 1981. pisao o kardinalu Stepincu kao krvniku, što možete provjeriti u 'Glasu Slavonije' gdje je to objavljivao po nalogu tadašnje Udbe. To isto po nečijem nalogu sada piše i o meni", ustvrdio je Glavaš.

Kad je Glavaš otišao, pred zgradu PU-a došlo je 200-tinjak prosvjednika članova HVIDR-e i braniteljskih udruga koji su prije toga održali prosvjednu konferenciju na središnjem Trgu Ante Starčevića u Osijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙