FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Županijska skupština prihvatila proračun za 2006.

OSIJEK,19. prosinca 2005.(Hina) - Osječko-baranjska Županijskaskupština na današnjoj je sjednici većinom glasova prihvatilažupanijski proračun za 2006. godinu, u iznosu od 270 milijuna kuna,što je za 2 milijuna kuna više od prošlogodišnjeg.
OSIJEK,19. prosinca 2005.(Hina) - Osječko-baranjska Županijska skupština na današnjoj je sjednici većinom glasova prihvatila županijski proračun za 2006. godinu, u iznosu od 270 milijuna kuna, što je za 2 milijuna kuna više od prošlogodišnjeg.

Obrazlažući prijedlog proračuna, župan Krešimir Bubalo (Nezavisna lista Branimira Glavaša) nazvao ga je razvojnim navodeći, uz ostalo, da će se za različita kapitalna ulaganja u Županiji izdvojiti 99 milijuna kuna, ulaganja za poljoprivredu biti će veća za 5 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu, dok će se za otvaranje novih poslovnih zona u novom proračunu izdvojiti oko 7 milijuna kuna.

Oporbeni vijećnici zamjerali su da je prijedlog proračuna netransparentan te da ne osigurava uvjete za ravnomjeran razvoj svih dijelova Županije, a vijećnik HDZ-a i tajnik Grada Belog Manastira Josip Kompanović ocijenio je da se ovakvim proračunom kažnjavaju politički neistomišljenici jer je, kako smatra, Baranja u proračunu zastupljena sa svega 0,39 posto proračunskih sredstava.

Takve tvrdnje župan Bubalo odbacio je kao politikantske, ustvrdivši da će Beli Manastir kroz različite projekte iz proračuna dobiti oko 3 milijuna kuna, što je, kako drži, na razini ovogodišnjih županijskih izdvajanja za taj grad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙