FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: dodijeljena priznanja Gospodarske komore

ŠIBENIK, 19. prosinca 2005. (Hina) - Tradicionalna priznanja Zlatnakuna najuspješnijim tvrtkama u 2004. u Šibensko-kninskoj županijidodijeljena su danas trgovačkom poduzeću "Jolly JBS", građevinskojtvrtki GIRK "Kalun" i poduzeću za prodaju i servisiranje izvanbrodskihmotora "Fred Bobek".
ŠIBENIK, 19. prosinca 2005. (Hina) - Tradicionalna priznanja Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama u 2004. u Šibensko-kninskoj županiji dodijeljena su danas trgovačkom poduzeću "Jolly JBS", građevinskoj tvrtki GIRK "Kalun" i poduzeću za prodaju i servisiranje izvanbrodskih motora "Fred Bobek".

Priznanja su nagrađenima uručili šibensko-kninski župan Duje Stančić i predsjednik Gospodarskog vijeća Županijske komore Petar Škender.

"Jolly JBS" priznanje je dobio u kategoriji velikih poduzeća za proteklu godinu koja je, prema financijskim pokazateljima, bila najuspješnija za tu tvrtku od utemeljenja u Drnišu 1989., kada je zapošljavala troje radnika. U 2004. "Jolly" je imao više od 300 zaposlenih, ukupni prihodi povećani su za 25 posto u odnosu na godinu ranije, a svoju je djelatnost s trgovine proširio i na turizam i ugostiteljstvo.

U kategoriji srednjih poduzeća Zlatna kuna pripala je drugu godinu za redom drniškoj tvrtki GIRK "Kalun" kao jednoj od rijetkih koja se na dalmatinskom području bavi baznom industrijom. "Kalun" u svom vlasništvu ima i tri kamenoloma vapnenca, te jedan kamenolom kvarca. Zapošljava 130 radnika, a u 2004. godini ukupni prihod povećan je za 25 posto, zabilježena je i povećana dobit, kao i porast izvoza.

Poduzeće "Fred Bobek", koje je Zlatnu kunu osvojilo u kategoriji malih poduzeća, ima sjedište u Šepurini na otoku Prviću. Osnovano je 1999. godine za prodaju izvanbrodskih motora "yamaha", a u međuvremenu je preraslo u nautički centar u kojem se, uz izvanbrodske motore, može dobiti kompletan servis te popratni nautički program pod geslom "ključ u ruke". Zapošljava 10 radnika i danas je ekskluzivni zastupnik japanske "Honda Marine" za područje bivše Jugoslavije.

(Hina) xzpod yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙