FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u12,30 sati

ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Dežurna kirurška ekipa Klinike za dječje bolesti u subotu je operacijom uspješno spojila gotovo otkinuti dio prsta šestogodišnje djevojčice, izvješćeno je danas iz bolnice u Klaićevoj. K. P. iz Lekeničkih Drežana kod Siska je tijekom kolinja gurnula desnu šaku među noževe stroja za mljevenje mesa koji je otkinuo i nagnječio članak četvrtog prsta desne šake, koji je ostao visjeti na tankom tračku kože. Djevojčica je u Dječju bolnicu primljena u subotu u 21,20 sati, a plastično-rekonstrukcijski zahvat obavljen je za pola sata. Djevojčica se zasad dobro oporavlja na odjelu za plastičnu kirurgiju i opekline.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu u Hrvatskoj za rujan iznosila je 24,71 kuna, što je u odnosu na kolovoz više za 2,5 posto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine za 8 posto, objavio ja Državni zavod za statistiku. U rujnu su bila 174 radna sata, što je 8 sati manje nego u kolovozu. Po pojedinim djelatnostima, najveća prosječna neto satnica za kolovoz, od 44,44 kune, isplaćena je u zračnom prometu, a najniža, 12,91 kuna, u štavljenju i obradi kože.

WASHINGTON - Hrvatska Klapa Sinj održala je u nedjelju, u okviru svoje američke turneje, koncert u Washingtonu, oduševivši nekoliko stotina nazočnih Amerikanaca i američkih Hrvata u centru Kennedy, koji su izvođače nekoliko puta vraćali na pozornicu i ispratili ovacijama. Klapa Sinj je prvu turneju neke klape u Sjedinjenim Državama započela koncertom u petak u New Yorku, a nakon Washingtona nastupit će 7. prosinca u Chicagu, u kulturnom centru Prestom Bradley Hall. Klapa je nastupila zajedno s Nenadom Bachom, hrvatskim kompozitorom, rock glazbenikom i producentom koji živi i radi u New Yorku i koji je i omogućio njihovu američku turneju.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je trojicu mladića koji su priznali da su u zadnja dva mjeseca opljačkali 21 trgovinu i sportsku kladionicu, iz kojih su, kako se procjenjuje, odnijeli oko 165 tisuća kuna. Policija je danas izvijestila da je riječ o mladićima u dobi od 19, 25 i 26 godina, koji su od kraja rujna do početka prosinca opljčkali 12 trgovina Konzuma te devet sportskih kladionica. Utvrđeno je da su 12 razbojstava počinili na području Maksimira, pet na području Dubrave, dva na Črnomercu te po jedno razbojstvo u Novom Zagrebu i na Trnju. Sva trojica od ranije su poznati policiji kao počinitelji imovinskih kaznenih djela (ne i razbojstava) i zlouporabe droga, a policiji su izjavili da su opljačkani novac trošili na drogu i izlaske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙