FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na riječkom KBC-a osnovana Klinika za urologiju

RIJEKA,15. prosinca 2005.(Hina) - Dosadašnji Odjel za urologijuriječkoga Kliničkog bolničkog centra postao je Klinikom za urologiju,izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinstvo predstojnikklinike dr. Željko Fučkar.
RIJEKA,15. prosinca 2005.(Hina) - Dosadašnji Odjel za urologiju riječkoga Kliničkog bolničkog centra postao je Klinikom za urologiju, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinstvo predstojnik klinike dr. Željko Fučkar.

Fučkar, koji je do sada u dva četverogodišnja mandata bio predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a, koja je obuhvaćala i Odjel za urologiju, kazao je da je iz Klinike za kirurgiju prošle godine izdvojen Zavod za dječju kirurgiju i Zavod za dječju ortopediju, a sada se osniva Klinika za neurokirugiju.

Po njegovim riječima svim tim potezima nastoji se postići visoka razina učinkovitosti i modernosti kako bi KBC dosegnuo primjeren stupanj kvalitete kad Hrvatska postane punopravnom članicom EU-a.

Govoreći o urološkom odjelu, Fučkar je podsjetio da je osnovan prije 55 godina, da je na njemu prije 40 godina uvedena dijaliza, a prije 35 godina prvi put presađen bubreg.

Na odjelu je obranjeno 10 doktorata, liječnici koji rade na njemu objavili su više od 800 članaka u stručnoj i znanstvenoj literaturi, a sam je odjel objavio tri stručne knjige.

Na bivšem odjelu, a sadašnjoj klinici obavi se u prosjeku 2000 operacija na godinu i liječnički obradi oko 3000 bolesnika, kazao je Fučkar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙