FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pri završetku uređenje reciklažnog dvorišta u Karlovcu

KARLOVAC, 28. studenoga 2005. (Hina) Na Kaštelu u Karlovcu pri kraju jeuređenje reciklažnog dvorišta za pet-ambalažu i jestivo-otpadno uljetvrtke Ekol d.o.o.
KARLOVAC, 28. studenoga 2005. (Hina) Na Kaštelu u Karlovcu pri kraju je uređenje reciklažnog dvorišta za pet-ambalažu i jestivo-otpadno ulje tvrtke Ekol d.o.o.

Nakon što je u srpnju ove godine tvrtaka Ekol dobila dozvolu za gospodarenje opasnim otpadom, početkom studenoga doregistrirana je i za skupljanje neopasnog otpada.

Reciklažno dvorište na prostoru bivše tvrtke "Voće export" na Kaštelu bit će otvorenog tipa, a u njemu će se prikupljati i zatim mljeti pet-ambalaža, a sakupljat će se i otpadno-jestivo ulje te druge masnoće iz raznih restorana i kuhinja.

Ulja će se proslijeđivati kao biomasa, tj. energent, bilo za proizvodnju biodizela, bilo za spaljivanje, navodi direktor Ekola Miroslav Kajin.

Do sada je Ekol prikupljao prvenstveno otpadna ulja, emulzije, boje i upijače opasnog otpada (krpe, piljevine i slično) i zatim ih odvozio na uništavanje u cementaru Koromačno.

Sav prikupljeni opasni otpad, pa i razni upijači, imaju prateću dokumentaciju, tako da se kontrolni prateći list vraća na mjesto nastanka otpada i svaka tvrtka može znati je li njezin otpad primjereno zbrinut, kaže Kajin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙