FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Česi odobrili sredstva za kupnju zemljišta za potencijalnu Hyundai tvornicu

PRAG, 19. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Kupnja zemljišta namijenjenog daprivuče južnokorejskog proizvođača vozila Hyundai za izgradnju svojeprve europske tvornice u Češkoj sada može početi nakon što su lokalnei državne vlasti potpisale sporazum.
PRAG, 19. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Kupnja zemljišta namijenjenog da privuče južnokorejskog proizvođača vozila Hyundai za izgradnju svoje prve europske tvornice u Češkoj sada može početi nakon što su lokalne i državne vlasti potpisale sporazum.

Regija Moravia-Silesia, državna agencija za promociju inozemnih ulaganja CzechInvest i češko ministarstvo industrije i trgovine potpisali su sporazum o prvoj isplati od 202 milijuna kruna (7 milijuna eura) za kupnju zemljišta u mjestu Nosovice.

Češke vlasti izabrale su zemljište na sjeveroistoku zemlje, u blizini granice s Poljskom i Slovačkom, kao najatraktivnije za planiranu tvornicu vozila Hyundai, vrijednu između 35 i 45 milijardi kruna (1,2 do 1,55 milijardi eura) a koja bi zapošljavala oko 3.000 osoba.

Poljska također sudjeluje u natjecanju u nastojanju da privuče to ulaganje.

Izbor mjesta povećao je napetost i podijelio Nosovice, mali grad sa samo 1.000 stanovnika, u kojem se prošlog mjeseca provodila policijska istraga zbog prijetnji smrću vlasnicima zemlje koji su odbili prodati zemljište označeno za tvornicu vozila.

Odluka Hyundaija o lokaciji buduće tvornice očekuje se do kraja godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙