FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS traži poštivanje propisa o radnom vremenu tijekom nadolazećih blagdana

ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS)pozvala je danas Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dapoduzme sve kako bi se tijekom blagdanskog razdoblja poštovaleodredbe Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Hrvatskoj.
ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) pozvala je danas Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da poduzme sve kako bi se tijekom blagdanskog razdoblja poštovale odredbe Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Hrvatskoj.

Pozivamo Vas da u nadolazećem razdoblju, putem Državnog inspektorata i Državne tajnice za rad, nadgledate provedbu zakona i ostalih propisa koji se tiču radnog vremena, te posebno apeliramo da rade samo oni radnici koji su neophodni, kaže se u priopćenju HUS-a.

Brojni poslodavci ne poštuju zajamčena prava radnika već ih prisiljavaju na prekovremeni rad i rad blagdanima, a takav im rad ne nadoknađuju na propisani način, tvrdi HUS.

Zakonom o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Hrvatskoj, 25. i 26. prosinca, te 1. i 6. siječnja određeni su kao neradni dani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙