FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Disl i Ackermann sportaši Njemačke

BADEN-BADEN, 18. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Biatlnoka Uschi Disl inordijski kombinatorac Ronny Ackermann proglašeni su za sportašegodine u Njemačkoj u izboru tamošnjih sportskih novinara.
BADEN-BADEN, 18. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Biatlnoka Uschi Disl i nordijski kombinatorac Ronny Ackermann proglašeni su za sportaše godine u Njemačkoj u izboru tamošnjih sportskih novinara.

Disl (35) je proglašena za najbolju zbog osvojena dva anslova svjetske prvakinje na prvenstvu održanom u Oberhofu u ožujku, dok je Ackermann (28) također osvojio dva naslova svjetskog prvaka na domaćem terenu u Oberstdorfu u veljači.

U konkurenciji ekipa za najbolju je proglašena muška košarkaška reprezentacija, srebrna s Europskog prvenstva u SCG u rujnu.

Disl je sakupila 3,088 glasova, drugo mjesto zauela je brzoklizačica Anni Friesinger (2,518), a treće atletičarka Franka Dietzsch (1,876).

Ackermann je pobijedio sa 2,929 glasova ispred košarkaša Dirka Nowitzkog (2,413) i stolnotenisača Tima Bolla (1,552).

U konkurenciji ekipa košarkaši su dobili 2,864 glasova, druga je ženska nogometna reprezentacija sa 2,527 glasova, a treći Nogometni klub Bayern sa 1,374 glasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙